Viisi muistettavaa muutoksessa

Eräs kokenut talousjohtaja on todennut: "Uusi systeemi ja vanhat tavat on yhtä kuin kallis prosessi." Vanhoista tavoista pitää päästä eroon ja kaiken lisäksi mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti. Onnistunut muutosjohtaminen varmistaa, että organisaatio omaksuu ja hyväksyy muutoksen. Seuraavassa Cresco 90-minuuttisessa MBA Tomppa Holmstén kertoo käytännön esimerkein viidestä tärkeästä asiasta, jotka ainakin täytyy muistaa muutoksessa.

  1.  Tavoite
  2.  Suunnitelma
  3.  Selkeä viesti
  4.  Valtuutus tehdä muutos
  5.  Älä luovuta

Aika ja paikka:

Torstai 26.2.2015 klo 8.00 - 10.00: tilaisuus alkaa aamiaisella klo 8.00; valmennus alkaa klo 8.30 ja kestää 90 minuuttia

Valmennus pidetään Hotelli Helkan tiloissa Pohjoinen Rautatienkatu 23 A Helsinki

Kouluttaja:

Tomppa Holmstén on johtanut lukuisia haasteellisia muutosprojekteja mm. tuotannonsiirtoja ulkomaille, saneerauksia ja uusien prosessien jalkauttamista. Hänellä on MBA Henley Business Schoolista.

Ilmoittautuminen:

Valmennus on maksuton ja osallistujat pääsevät mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä - ryhmäkoko enintään 25 henkilöä. Mikäli valmennukseen ilmoittautunut on estynyt saapumaan, pyydämme ilmoittamaan peruutuksesta cresco@cresco.fi -osoitteeseen viimeistään 48h aiemmin.

Ilmoittaudu ilmoittautumislomakkeella maanantaihin 23.2.2015 mennessä.