Crescon uusi kotikatu on mikonkatu

Psykologitomisto Cresco on muuttanut  uusiin vastavalmiisiin tiloihin Opteamin toimiston yhteyteen Helsingin keskustaan ja uusien toimistotilojemme remontti on enää muuttolaatikoiden purkamista vaille valmis. Osoitteemme on 1.2.2016 alkaen Mikonkatu 2 D, 00100 Helsinki. Uusista tiloistamme näkee suoraan Helsingin legendaariselle Vanhalle Kauppakujalle ja Esplanadin puistoon. Jatkossa pääset toimistollemme kätevästi vaikkapa Helsingin yliopiston metroasemalta. 

Mikonkadun historian havinaa

 1880-luku oli Suomessa voimakkaan rakentamisen aikaa. Esplanadista muodostui  ympäristöineen Helsingin paraatipaikka ja kasvot ulkomaailmaan. Arkkitehdiksi juuri valmistunut K.A. Wrede käynnisti vuonna 1885 Gasellikorttelissa tyyliltään yleiseurooppalaisen talon suunnittelun ja rakentamisen. Alun perin kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa oli liiketiloja ja muut kerrokset asuinkäytössä.

Euroopan suurimpiin kaupunkeihin suunnatulta opintomatkaltaan Wrede toi tuliaisena ajatuksen kauppakujan toteuttamisesta talon yhteyteen. Kuja otettiin käyttöön korttelin toisen kiinteistöosan, Centralin talon (nykyinen Kiinteistö Oy Gaselli), valmistuttua vuonna 1892, ja se yhdistää Pohjoisesplanadin ja Aleksanterinkadun toisiinsa. Kuja tunnettiin pitkään Wreden pasaasina, myöhemmin 1960-luvulta lähtien Vanhana Kauppakujana.

Tervetuloa käymään meillä!

 

Mikonkatu.Cresco72.jpg