Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon
Alkavan kesän kunniaksi listasimme lukijoidemme suosikki blogi-kirjoitukset koskien esimies- ja tiimityötä, rekrytointeja sekä henkilöarviointeja. Lisää mielenkiintoista luettavaa samoista teemoista luvassa myös jatkossa. Hyvää kesää!
Kohti parempaa tiimi- ja esimiestyötä
Aivotutkimuksesta työkaluja esimiestyön kehittämiseen
Niin kauan kuin ihmisen mieli ei ole levollinen, hänen fokuksensa suuntaaminen tavoitteisiisi on vastavirtaan uimista. Ihmisen sosiaaliset tarpeet ovat aina etusijalla, vaikka emme sitä itse tiedostaisikaan. Erityisesti nykyisessä työelämässä, jonka sanotaan olevan alituisessa muutoksessa, ihmisen käyttäytymisen ymmärtäminen ja sen johtamisessa huomioiminen korostuvat - muutos aktivoi ihmisessä herkästi uhkareaktion.
Myötätunnon osoittamisen supervoima työyhteisöissä
Tutkimukset osoittavat, että työntekijän saadessa myötätuntoa työpaikallaan hänen sitoutumisensa organisaatioon vahvistuu ja hän näkee organisaationsa jatkossa positiivisemmassa valossa. Miksi myötätunto ei siis kuki vielä joka työpaikalla?
Onnistuneet henkilövalinnat
Karsi huonot esimiehet jo haastattelussa
Kuinka varmistua, ettei rekrytoi esimiestehtäviin henkilöä, josta työsuhteen edetessä paljastuu työyhteisöä sairastuttavia tai lamaannuttavia piirteitä. Kuinka varmistua siitä, etteivät hakijat – tahallisesti tai tahtomattaan – anna itsestään haastattelussa virheellistä kuvaa?
Rekrytointitilanteiden 5 tärkeää kysymystä
Kun rekrytoit uusia työntekijöitä tiedät varmasti, että hakijan koulutus ja kokemus on selvitettävä. Mutta on paljon muitakin asioita, jotka vaikuttavat työntekijän onnistumiseen työtehtävässään. Ota huomioon ainakin nämä 5 asiaa, kun haastattelet potentiaalisia työntekijöitä ja arvioit heidän mahdollisuuksiaan onnistua tarjoamassasi työtetävässä.
Henkilöarviointi, mitä, miksi ja milloin?
8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 1
Ylen 8 myyttiä työstä -sarjan inspiroimana kokosimme muutamia keskustelua herättäneitä aiheita henkilöarvioinnista. Tässä blogissa asiantuntijamme psykologi Mikko Puonti kommentoi neljää ensimmäistä väittämää organisaatio- ja työpsykologian näkökulmasta.
8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 2
Voiko henkilöarvioinnissa huijata? Entä käyttäytyvätkö psykologit tarkoituksella oudosti? Konsulttimme psykologi Katri Hurme kommentoi neljää myyttiä organisaatio- ja työpsykologian näkökulmasta.