cresco_facebook.png cresco_linkedin.png cresco_twitter.png

Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon

Alkavan kesän kunniaksi listasimme lukijoidemme suosikki blogi-kirjoitukset koskien esimies- ja tiimityötä, rekrytointeja sekä henkilöarviointeja. Lisää mielenkiintoista luettavaa samoista teemoista luvassa myös jatkossa. Hyvää kesää!

Kohti parempaa tiimi- ja esimiestyötä

Aivotutkimuksesta työkaluja esimiestyön kehittämiseen
Niin kauan kuin ihmisen mieli ei ole levollinen, hänen fokuksensa suuntaaminen tavoitteisiisi on vastavirtaan uimista. Ihmisen sosiaaliset tarpeet ovat aina etusijalla, vaikka emme sitä itse tiedostaisikaan. Erityisesti nykyisessä työelämässä, jonka sanotaan olevan alituisessa muutoksessa, ihmisen käyttäytymisen ymmärtäminen ja sen johtamisessa huomioiminen korostuvat - muutos aktivoi ihmisessä herkästi uhkareaktion.

Myötätunnon osoittamisen supervoima työyhteisöissä
Tutkimukset osoittavat, että työntekijän saadessa myötätuntoa työpaikallaan hänen sitoutumisensa organisaatioon vahvistuu ja hän näkee organisaationsa jatkossa positiivisemmassa valossa. Miksi myötätunto ei siis kuki vielä joka työpaikalla?

Onnistuneet henkilövalinnat

Karsi huonot esimiehet jo haastattelussa
Kuinka varmistua, ettei rekrytoi esimiestehtäviin henkilöä, josta työsuhteen edetessä paljastuu työyhteisöä sairastuttavia tai lamaannuttavia piirteitä. Kuinka varmistua siitä, etteivät hakijat – tahallisesti tai tahtomattaan – anna itsestään haastattelussa virheellistä kuvaa?

Rekrytointitilanteiden 5 tärkeää kysymystä
Kun rekrytoit uusia työntekijöitä tiedät varmasti, että hakijan koulutus ja kokemus on selvitettävä. Mutta on paljon muitakin asioita, jotka vaikuttavat työntekijän onnistumiseen työtehtävässään. Ota huomioon ainakin nämä 5 asiaa, kun haastattelet potentiaalisia työntekijöitä ja arvioit heidän mahdollisuuksiaan onnistua tarjoamassasi työtetävässä.

Henkilöarviointi, mitä, miksi ja milloin?

8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 1
Ylen 8 myyttiä työstä -sarjan inspiroimana kokosimme muutamia keskustelua herättäneitä aiheita henkilöarvioinnista. Tässä blogissa asiantuntijamme psykologi Mikko Puonti kommentoi neljää ensimmäistä väittämää organisaatio- ja työpsykologian näkökulmasta.

8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 2
Voiko henkilöarvioinnissa huijata? Entä käyttäytyvätkö psykologit tarkoituksella oudosti? Konsulttimme psykologi Katri Hurme kommentoi neljää myyttiä organisaatio- ja työpsykologian näkökulmasta.

 


Tilaa uutiskirje

20.3.2018 Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt Lue parhaat palat CRESCO30-webinaarista - Tunnista ja rekrytoi potentaali 27.12.2017 Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi Tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta työntekijästä kokee, että työnantaja ei tunne työntekijän vahvuuksia. Kuinka tulevaisuuden potentiaali tunnistetaan? 13.10.2017 Onnistuneen rektytoinnin psykologiaa - Tunnista ja vältä ajatusharhat Laura Niemi ja Mikko Puonti kokoontuivat pohtimaan kuinka välttää ajatusharhat rekrytoinnissa. Lue kooste Cresco30-webinaarista. 28.8.2017 Mihin asiantuntijoiden esimiehiä enää tarvitaan? Tarvitaanko esimiestä enää tulevaisuudessa? Korvaako robotti tai jokin tekoälysovellus esimiehen roolin? 6.6.2017 Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon Lukijoidemme suosikkiblogit esimies- ja tiimityöstä, rekrytoinneista sekä henkilöarvioinneista luettavaksi toimistoon tai viltin alle. 1.11.2016 8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 2/2 Voiko henkilöarvioinnissa huijata? Entä käyttäytyvätkö psykologit tarkoituksella oudosti? Blogissamme nyt 8 myyttiä henkilöarvoinnista. 17.10.2016 8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 1/2 Menestyvätkö narsistit henkilöarvioinnissa? Entä kannattaako henkilöarviointia käyttää johtajaa rekrytoidessa? Lue 8 myyttiä henkilöarvioinnista. 23.9.2016 Työnantajamielikuva ratkaisee rekrytoinnissa Työnantajamielikuva kumpuaa yrityksessä työskentelevän henkilöstön kokemuksista, fiiliksistä ja ennen kaikkea siitä, ovatko nämä tuntemukset riittävän voimakkaita. 2.5.2016 Aivotutkimuksesta työkaluja esimiestyön kehittämiseeen SCARF-malli tuo uutta ymmärrystä esimiestyhön ja johtamiseen. 14.3.2016 Vältä yksimielisyyden paradoksi rekrytointipäätöksissäsi Yksimielisyyden paradoksi kapeuttaa ja vääristää havaintojamme ja niihin perustuvia päätöksiämme - eikä vähiten rekrytoinnissa. 4.3.2016 Strategisen päätöksentekokyvyn kehittäminen Kokemus auttaa tekemään parempia päätöksiä, mutta tie oivaltavaksi päätöksentekijäksi vaatii tietoista opettelua.