Momentous ja bisnespsykologiaan erikoistunut Cresco yhdistyvät – uusi konsulttitalo haastaa johdon kehittämisen palvelut

Kevät on tunnetusti kasvun aikaa. Kehitys on ajankohtaista nyt myös meillä, kun ylimmän johdon suorahakuun erikoistunut Momentous ja bisnespsykologian asiantuntijayritys Cresco yhdistyvät. Uudenajan konsulttiyritys Momentous-Crescon palvelut ovat monipuolisia ja asiakaskohtaisesti räätälöityjä, laatua ja ihmisläheisyyttä unohtamatta.

 

Momentous-Cresco tarjoaa johtamisen, rekrytoinnin, muutoksenhallinnan, strategisten henkilöstöratkaisujen ja organisaatioiden kehittämisen palveluita ketterästi ja kokonaisvaltaisesti saman katon alta. Vankan jalansijan johdon suorahakumarkkinoilla yhdeksän vuoden aikana lunastanut Momentous tuo yritykseen vahvan liiketoimintaosaamisen. Oman alansa pioneerina tunnettu Cresco lisää yhtälöön syvän ymmärryksen ihmismielestä, käyttäytymisestä ja organisaation dynamiikasta.

Yhdistyminen luo loistavia kehitys- ja kasvumahdollisuuksia ja ennen kaikkea lisäarvoa asiakkaillemme. Esimerkiksi palvelutarjoama laajenee huomattavasti monipuolisemmaksi ja täysin uudenlaisten palvelukokonaisuuksien muodostaminen mahdollistuu, kun Cresco tuo psykologisen osaamisen mukanaan.

Momentous-Crescona vahvuuksiamme ovat etenkin strategiset avainpositiorekrytoinnit sekä johdon ja organisaatioiden kehittämisen palvelut. Bravedon ja yrityksen johdon omistama konsulttitalo käsittää nyt 45 kokenutta asiantuntijaa ja toimistoverkko kattaa lähes koko Suomen.

 

Palvelusikermä syvenee – kulttuurin merkitys kasvaa

Uuden luvun myötä käytössämme ovat entistä moniulotteisemmat henkilöarvioinnin psykologiset analyysit. Crescon puolelta avautuvat myös yksilöiden, tiimien, johdon ja organisaatioiden kehittämisen palvelut. Koska palvelumme täydentävät toisiaan, pystymme nyt rakentamaan tarkennetusti asiakaskohtaisia tiimejä sekä kustannustehokkaita palveluita tuntemalla asiakkaan liiketoiminnan syvällisesti.

Johdon palveluiden vahvuuksiamme ovat liiketoiminnan ymmärtämisen lisäksi erityisen vankka käsitys toimintaympäristön, strategian, kulttuurin ja ihmisten toiminnan yhteensovittamisesta. Yhdistymisen ansiosta meidän ja asiakkaan välinen yhteistyö muotoutuu parhaimmillaan projektista strategiseksi ja jatkuvaksi yhteistyöksi, joka perustuu ammattitaitoon ja luottamukseen.

Perinteisesti esimerkiksi yrityskaupan yhteydessä tehdään ostokohteen due diligence -tarkastus, jossa yrityksen luvut analysoidaan perinpohjaisesti. Yrityksen toimiva johto jää lähes aina ammattimaisesti arvioimatta suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Momentous-Cresco tarjoaa tähän toimivan ratkaisun.

Uutena ulottuvuutena on myös potentiaalien tunnistaminen asiakasyrityksessä. Asiakasorganisaation kehittymistä seuraamalla ja kokonaisvaltaisen arvioinnin perusteella on mahdollista tunnistaa tulevia potentiaalisia sisäisiä rekrytointeja.

Asiakkaan näkökulmasta on usein suotavaa käyttää suorahakuihin yhtä kumppania. Siksi on hienoa, että nyt meillä on mahdollisuus tukea asiakkaitamme myös tulevaisuuden osaajien kohdalla. Parasta kuitenkin on, että pystymme joustavasti räätälöimään tarjoamastamme jokaiselle asiakkaalle juuri heidän tavoitteitaan tukevan ja omannäköisen kokonaisuuden.

 

Tulevaisuuden työpaikoilla yksilön tarpeet keskiössä

Aallonharjalla pysyminen on olennaista. Yhdistymisen myötä meistä tulee myös organisaatioita sparraava toimisto, joka auttaa arvioituja yksilöitä oivaltamaan itsestään uusia puolia ja kasvamaan roolissaan.

Momentous-Crescona uskomme, että tulevaisuuden organisaatioita johdetaan yksilöiden tarpeista käsin. Työelämän ydintaitoihin lukeutuvat yhä enemmän kyky jatkuvaan oppimiseen, yhteistyöhön, luovaan ongelmanratkaisuun, itsensä johtamiseen ja oman toiminnan reflektointiin sekä muutosjoustavuuteen.

Asiakkaat ovat kertoneet arvostavansa molempien yritysten ihmislähtöisyyttä ja asiakkaan kuuntelua sekä aidosti tämän tarpeen ymmärtämistä. Sama linja vahvistuu entisestään yhdistymisen myötä.

Ihminen on meille kaiken keskiössä. Kohtaamme jokaisen yksilön ja asiakkaan arvostavalla ja valmentavalla otteella. Nyt meillä on työkalut ja mahdollisuudet sukeltaa vielä entistä syvemmälle.

 

Katri Hurme

 

Ota yhteyttä 


Tilaa uutiskirje

Kommentit

Jätä vastaus


(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

Captcha-koodi Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.

10.3.2020 Momentous ja bisnespsykologiaan erikoistunut Cresco yhdistyvät – uusi konsulttitalo haastaa johdon kehittämisen palvelut Kevät on tunnetusti kasvun aikaa. Kehitys on ajankohtaista nyt myös meillä, kun ylimmän johdon suorahakuun erikoistunut Momentous ja bisnespsykologian asiantuntijayritys Cresco yhdistyvät. 23.10.2019 Resilienssiä pimenevään syksyyn Muutosjoustavuus on yksi tämän päivän työelämän keskeisistä menestystekijöistä, mutta miten sitä voi kehittää? 15.10.2019 Organisaation ketteryys ja tuloksellisuus edellyttävät psykologista turvallisuutta Aiheesta lisää webinaarissa 29.10, ilmoittaudu mukaan! 1.7.2019 Tiimi suoriutumisen draiverina – miten tukea menestyvää tiimiä Millainen resepti löytyy hyvin suoriutuvan tiimin taustalta? Millaista tukea tiimi tällöin toivoo? 12.2.2019 Tavaton tammikuu ”Mieti rohkeasti, millaiset työrutiinit sinulle sopivat: Olemme usein liiankin varovaisia muuttamaan toimimatonta,” sanoo Paula Louet blogissa. 28.1.2019 Johda hyvinvointia ja suoriutumista tuloksellisesti tunnekokemuksen kautta Työntekijät voivat työskennellä runsaasti monista eri lähtökohdista käsin. Tunnekokemus työstä on avaintekijä sekä suoriutumisen että hyvinvoinnin johtamiseen. 20.3.2018 Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt Lue parhaat palat CRESCO30-webinaarista - Tunnista ja rekrytoi potentaali 27.12.2017 Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi Tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta työntekijästä kokee, että työnantaja ei tunne työntekijän vahvuuksia. Kuinka tulevaisuuden potentiaali tunnistetaan? 13.10.2017 Onnistuneen rektytoinnin psykologiaa - Tunnista ja vältä ajatusharhat Laura Niemi ja Mikko Puonti kokoontuivat pohtimaan kuinka välttää ajatusharhat rekrytoinnissa. Lue kooste Cresco30-webinaarista. 28.8.2017 Mihin asiantuntijoiden esimiehiä enää tarvitaan? Tarvitaanko esimiestä enää tulevaisuudessa? Korvaako robotti tai jokin tekoälysovellus esimiehen roolin? 6.6.2017 Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon Lukijoidemme suosikkiblogit esimies- ja tiimityöstä, rekrytoinneista sekä henkilöarvioinneista luettavaksi toimistoon tai viltin alle.