Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt

Blogi on tiivistelmä CRESCO30-webinaarista Tunnista ja rekrytoi potentiaali.
Katso koko webinaari tästä >>

Osaaminen ja tulevaisuuden osaamisen varmistaminen ovat monessa yrityksessä pöydällä juuri nyt. Emme täysin vielä tiedä, kuinka toimintaympäristömme muutos ja teknologian kehitys tulevat vaikuttamaan osaamisvaateisiin. Se mikä toimii nyt, ei välttämättä toimi enää  huomenna. Yksi ratkaisu muuttuvan työelämän osaajapulaan on potentiaali - eli lupaavat talentit - ja heidän tunnistamisensa niin organisaation sisältä kuin rekrytoinneista.

Organisaatiossa 20% henkilöstöstä tuottaa 80%

Potentiaalilla tarkoitetaan henkilöitä, joilla on hyvää tai jopa ylivertaista aikaansaavuutta ja tuottavuutta ennustavia ominaisuuksia. Heillä on kykyä ja halua muuntua uuteen sekä työskennellä epävarmoissa tilanteissa. Oman tehtäväkenttänsä hoitamisen lisäksi potentiaali parantaa ympärillään olevien ihmisten suoritusta.

Potentiaalin menestystekijät

 • Nopeat oivallukset
 • Kyky johtaa itseään ja tulla toimeen muiden kanssa
 • Draivi, kunnianhimo, tuloshakuisuus

Henkilökohtaisten menestystekijöiden lisäksi eri organisaatioissa menestyminen vaatii erilaisia kompetensseja. Strategisista tavoitteista johdetaan tulevaisuudessa tarvittavaa osaamista ja toisella puolella ovat yrityskulttuuri ja arvot, joiden päälle rakennetaan.

Potentiaalia ja tulevaisuuden suoriutumista voi mitata ja arvioida objektiivisesti potentiaalikartoituksella

Kun yrityksen potentiaalikapasiteettia lähdetään kartoittamaan, tulee aluksi tarkastella tämänhetkistä tilannetta. Minkälaisia osaajia meillä on jo nyt? Sen lisäksi potentiaalia voidaan myös rekrytoida. Tällä hetkellä useimmat rekrytoinnit käynnistyvät korvaajamentaliteetilla ja ammatillisen kokemuksen korostaminen rajaa hyviä tekijöitä ulos. Ongelmia seuraa muutoksessa, jolloin organisaatio ei jousta enää uusiin tarpeisiin ja liiketoiminnan kehitys hidastuu.

Milloin potentiaalikartoitus kannattaa?

Kriittisiä murroskohtia, joissa on tärkeää, että oikeat henkilöt ovat tekemässä muutosta:

 • Kun strateginen suunta muuttuu
 • Toimintoja järjestellään uudelleen
 • Yritysostot ja yhdistymiset
 • Työn luonne muuttuu
 • Tavoitellaan vahvaa kasvua tai kansainvälistymistä

Kiinnostuitko? Lataa CRESCO30-webinaari: Tunnista ja rekrytoi potentiaali >>

 • Mitä on potentiaali ja miksi sitä  kannattaa rekrytoida ja kartoittaa?
 • Mikä ennustaa hyvää suoriutumista ja potentiaalisuutta? 
 • Mitä talentit vaativat organisaatiolta ja miten heidät sitoutetaan?

Sinua voisi kiinnostaa myös 

Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi  - 5 vinkkiä potentiaalin tunnistamiseen esimiehelle >>
Lue lisää palvelusta potentiaalikartoitus >>

 


Tilaa uutiskirje

Kommentit

Jätä vastaus


(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

Captcha-koodi Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.

20.3.2018 Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt Lue parhaat palat CRESCO30-webinaarista - Tunnista ja rekrytoi potentaali 27.12.2017 Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi Tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta työntekijästä kokee, että työnantaja ei tunne työntekijän vahvuuksia. Kuinka tulevaisuuden potentiaali tunnistetaan? 13.10.2017 Onnistuneen rektytoinnin psykologiaa - Tunnista ja vältä ajatusharhat Laura Niemi ja Mikko Puonti kokoontuivat pohtimaan kuinka välttää ajatusharhat rekrytoinnissa. Lue kooste Cresco30-webinaarista. 28.8.2017 Mihin asiantuntijoiden esimiehiä enää tarvitaan? Tarvitaanko esimiestä enää tulevaisuudessa? Korvaako robotti tai jokin tekoälysovellus esimiehen roolin? 6.6.2017 Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon Lukijoidemme suosikkiblogit esimies- ja tiimityöstä, rekrytoinneista sekä henkilöarvioinneista luettavaksi toimistoon tai viltin alle. 1.11.2016 8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 2/2 Voiko henkilöarvioinnissa huijata? Entä käyttäytyvätkö psykologit tarkoituksella oudosti? Blogissamme nyt 8 myyttiä henkilöarvoinnista. 17.10.2016 8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 1/2 Menestyvätkö narsistit henkilöarvioinnissa? Entä kannattaako henkilöarviointia käyttää johtajaa rekrytoidessa? Lue 8 myyttiä henkilöarvioinnista. 23.9.2016 Työnantajamielikuva ratkaisee rekrytoinnissa Työnantajamielikuva kumpuaa yrityksessä työskentelevän henkilöstön kokemuksista, fiiliksistä ja ennen kaikkea siitä, ovatko nämä tuntemukset riittävän voimakkaita. 2.5.2016 Aivotutkimuksesta työkaluja esimiestyön kehittämiseeen SCARF-malli tuo uutta ymmärrystä esimiestyhön ja johtamiseen. 14.3.2016 Vältä yksimielisyyden paradoksi rekrytointipäätöksissäsi Yksimielisyyden paradoksi kapeuttaa ja vääristää havaintojamme ja niihin perustuvia päätöksiämme - eikä vähiten rekrytoinnissa. 4.3.2016 Strategisen päätöksentekokyvyn kehittäminen Kokemus auttaa tekemään parempia päätöksiä, mutta tie oivaltavaksi päätöksentekijäksi vaatii tietoista opettelua.