Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt

 

Osaaminen ja tulevaisuuden osaamisen varmistaminen ovat monessa yrityksessä pöydällä juuri nyt. Emme täysin vielä tiedä, kuinka toimintaympäristömme muutos ja teknologian kehitys tulevat vaikuttamaan osaamisvaateisiin. Se mikä toimii nyt, ei välttämättä toimi enää  huomenna. Yksi ratkaisu muuttuvan työelämän osaajapulaan on potentiaali - eli lupaavat talentit - ja heidän tunnistamisensa niin organisaation sisältä kuin rekrytoinneista.

Organisaatiossa 20% henkilöstöstä tuottaa 80%

Potentiaalilla tarkoitetaan henkilöitä, joilla on hyvää tai jopa ylivertaista aikaansaavuutta ja tuottavuutta ennustavia ominaisuuksia. Heillä on kykyä ja halua muuntua uuteen sekä työskennellä epävarmoissa tilanteissa. Oman tehtäväkenttänsä hoitamisen lisäksi potentiaali parantaa ympärillään olevien ihmisten suoritusta.

Potentiaalin menestystekijät

 • Nopeat oivallukset
 • Kyky johtaa itseään ja tulla toimeen muiden kanssa
 • Draivi, kunnianhimo, tuloshakuisuus

Henkilökohtaisten menestystekijöiden lisäksi eri organisaatioissa menestyminen vaatii erilaisia kompetensseja. Strategisista tavoitteista johdetaan tulevaisuudessa tarvittavaa osaamista ja toisella puolella ovat yrityskulttuuri ja arvot, joiden päälle rakennetaan.

Potentiaalia ja tulevaisuuden suoriutumista voi mitata ja arvioida objektiivisesti potentiaalikartoituksella

Kun yrityksen potentiaalikapasiteettia lähdetään kartoittamaan, tulee aluksi tarkastella tämänhetkistä tilannetta. Minkälaisia osaajia meillä on jo nyt? Sen lisäksi potentiaalia voidaan myös rekrytoida. Tällä hetkellä useimmat rekrytoinnit käynnistyvät korvaajamentaliteetilla ja ammatillisen kokemuksen korostaminen rajaa hyviä tekijöitä ulos. Ongelmia seuraa muutoksessa, jolloin organisaatio ei jousta enää uusiin tarpeisiin ja liiketoiminnan kehitys hidastuu.

Milloin potentiaalikartoitus kannattaa?

Kriittisiä murroskohtia, joissa on tärkeää, että oikeat henkilöt ovat tekemässä muutosta:

 • Kun strateginen suunta muuttuu
 • Toimintoja järjestellään uudelleen
 • Yritysostot ja yhdistymiset
 • Työn luonne muuttuu
 • Tavoitellaan vahvaa kasvua tai kansainvälistymistä
 • Mitä on potentiaali ja miksi sitä  kannattaa rekrytoida ja kartoittaa?
 • Mikä ennustaa hyvää suoriutumista ja potentiaalisuutta? 
 • Mitä talentit vaativat organisaatiolta ja miten heidät sitoutetaan?

Sinua voisi kiinnostaa myös 

Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi  - 5 vinkkiä potentiaalin tunnistamiseen esimiehelle >>
Lue lisää palvelusta potentiaalikartoitus >>

 


Tilaa uutiskirje

Kommentit

Jätä vastaus


(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

Captcha-koodi Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.

10.3.2020 Momentous ja bisnespsykologiaan erikoistunut Cresco yhdistyvät – uusi konsulttitalo haastaa johdon kehittämisen palvelut Kevät on tunnetusti kasvun aikaa. Kehitys on ajankohtaista nyt myös meillä, kun ylimmän johdon suorahakuun erikoistunut Momentous ja bisnespsykologian asiantuntijayritys Cresco yhdistyvät. 23.10.2019 Resilienssiä pimenevään syksyyn Muutosjoustavuus on yksi tämän päivän työelämän keskeisistä menestystekijöistä, mutta miten sitä voi kehittää? 15.10.2019 Organisaation ketteryys ja tuloksellisuus edellyttävät psykologista turvallisuutta Aiheesta lisää webinaarissa 29.10, ilmoittaudu mukaan! 1.7.2019 Tiimi suoriutumisen draiverina – miten tukea menestyvää tiimiä Millainen resepti löytyy hyvin suoriutuvan tiimin taustalta? Millaista tukea tiimi tällöin toivoo? 12.2.2019 Tavaton tammikuu ”Mieti rohkeasti, millaiset työrutiinit sinulle sopivat: Olemme usein liiankin varovaisia muuttamaan toimimatonta,” sanoo Paula Louet blogissa. 28.1.2019 Johda hyvinvointia ja suoriutumista tuloksellisesti tunnekokemuksen kautta Työntekijät voivat työskennellä runsaasti monista eri lähtökohdista käsin. Tunnekokemus työstä on avaintekijä sekä suoriutumisen että hyvinvoinnin johtamiseen. 20.3.2018 Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt Lue parhaat palat CRESCO30-webinaarista - Tunnista ja rekrytoi potentaali 27.12.2017 Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi Tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta työntekijästä kokee, että työnantaja ei tunne työntekijän vahvuuksia. Kuinka tulevaisuuden potentiaali tunnistetaan? 13.10.2017 Onnistuneen rektytoinnin psykologiaa - Tunnista ja vältä ajatusharhat Laura Niemi ja Mikko Puonti kokoontuivat pohtimaan kuinka välttää ajatusharhat rekrytoinnissa. Lue kooste Cresco30-webinaarista. 28.8.2017 Mihin asiantuntijoiden esimiehiä enää tarvitaan? Tarvitaanko esimiestä enää tulevaisuudessa? Korvaako robotti tai jokin tekoälysovellus esimiehen roolin? 6.6.2017 Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon Lukijoidemme suosikkiblogit esimies- ja tiimityöstä, rekrytoinneista sekä henkilöarvioinneista luettavaksi toimistoon tai viltin alle.