Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt

 

Osaaminen ja tulevaisuuden osaamisen varmistaminen ovat monessa yrityksessä pöydällä juuri nyt. Emme täysin vielä tiedä, kuinka toimintaympäristömme muutos ja teknologian kehitys tulevat vaikuttamaan osaamisvaateisiin. Se mikä toimii nyt, ei välttämättä toimi enää  huomenna. Yksi ratkaisu muuttuvan työelämän osaajapulaan on potentiaali - eli lupaavat talentit - ja heidän tunnistamisensa niin organisaation sisältä kuin rekrytoinneista.

Organisaatiossa 20% henkilöstöstä tuottaa 80%

Potentiaalilla tarkoitetaan henkilöitä, joilla on hyvää tai jopa ylivertaista aikaansaavuutta ja tuottavuutta ennustavia ominaisuuksia. Heillä on kykyä ja halua muuntua uuteen sekä työskennellä epävarmoissa tilanteissa. Oman tehtäväkenttänsä hoitamisen lisäksi potentiaali parantaa ympärillään olevien ihmisten suoritusta.

Potentiaalin menestystekijät

 • Nopeat oivallukset
 • Kyky johtaa itseään ja tulla toimeen muiden kanssa
 • Draivi, kunnianhimo, tuloshakuisuus

Henkilökohtaisten menestystekijöiden lisäksi eri organisaatioissa menestyminen vaatii erilaisia kompetensseja. Strategisista tavoitteista johdetaan tulevaisuudessa tarvittavaa osaamista ja toisella puolella ovat yrityskulttuuri ja arvot, joiden päälle rakennetaan.

Potentiaalia ja tulevaisuuden suoriutumista voi mitata ja arvioida objektiivisesti potentiaalikartoituksella

Kun yrityksen potentiaalikapasiteettia lähdetään kartoittamaan, tulee aluksi tarkastella tämänhetkistä tilannetta. Minkälaisia osaajia meillä on jo nyt? Sen lisäksi potentiaalia voidaan myös rekrytoida. Tällä hetkellä useimmat rekrytoinnit käynnistyvät korvaajamentaliteetilla ja ammatillisen kokemuksen korostaminen rajaa hyviä tekijöitä ulos. Ongelmia seuraa muutoksessa, jolloin organisaatio ei jousta enää uusiin tarpeisiin ja liiketoiminnan kehitys hidastuu.

Milloin potentiaalikartoitus kannattaa?

Kriittisiä murroskohtia, joissa on tärkeää, että oikeat henkilöt ovat tekemässä muutosta:

 • Kun strateginen suunta muuttuu
 • Toimintoja järjestellään uudelleen
 • Yritysostot ja yhdistymiset
 • Työn luonne muuttuu
 • Tavoitellaan vahvaa kasvua tai kansainvälistymistä
 • Mitä on potentiaali ja miksi sitä  kannattaa rekrytoida ja kartoittaa?
 • Mikä ennustaa hyvää suoriutumista ja potentiaalisuutta? 
 • Mitä talentit vaativat organisaatiolta ja miten heidät sitoutetaan?

Sinua voisi kiinnostaa myös 

Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi  - 5 vinkkiä potentiaalin tunnistamiseen esimiehelle >>
Lue lisää palvelusta potentiaalikartoitus >>

 


Tilaa uutiskirje

Kommentit

Jätä vastaus


(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

Captcha-koodi Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.

17.10.2016 8 myyttiä henkilöarvioinnista, osa 1/2 Menestyvätkö narsistit henkilöarvioinnissa? Entä kannattaako henkilöarviointia käyttää johtajaa rekrytoidessa? Lue 8 myyttiä henkilöarvioinnista. 23.9.2016 Työnantajamielikuva ratkaisee rekrytoinnissa Työnantajamielikuva kumpuaa yrityksessä työskentelevän henkilöstön kokemuksista, fiiliksistä ja ennen kaikkea siitä, ovatko nämä tuntemukset riittävän voimakkaita. 2.5.2016 Aivotutkimuksesta työkaluja esimiestyön kehittämiseeen SCARF-malli tuo uutta ymmärrystä esimiestyhön ja johtamiseen. 14.3.2016 Vältä yksimielisyyden paradoksi rekrytointipäätöksissäsi Yksimielisyyden paradoksi kapeuttaa ja vääristää havaintojamme ja niihin perustuvia päätöksiämme - eikä vähiten rekrytoinnissa. 4.3.2016 Strategisen päätöksentekokyvyn kehittäminen Kokemus auttaa tekemään parempia päätöksiä, mutta tie oivaltavaksi päätöksentekijäksi vaatii tietoista opettelua. 26.2.2016 Menestysperusteinen hinta ei paranna rekrytointipalveluiden laatua - päinvastoin Tuntuuko kiinteähintainen rekrytointi kalliilta ja riskialttiilta? 11.2.2016 Myötätunnon osoittamisen supervoima työyhteisöissä Pohdintaa ja tutkimustuloksia myötätunnon merkityksestä työhyvinvoinnille, henkilöstön sitoutumiselle ja tuottavuudelle. 8.2.2016 Menestyksekkään valmennuksen eväät Onnistunut ja tehokas valmennus seuraa yleensä 4 T:n mallia. 28.12.2015 Nämä aiheet kiinnostivat vuonna 2015 Vuosi on pian pyörähtänyt lopuilleen ja on aika palata hieman menneeseen. Alla ovat listattuina blogiaiheet, jotka kiinnostivat lukijoitamme eniten vuonna 2015. 22.12.2015 Lahjan antamisen psykologiaa: Eettinen joululahja vai suklaarasia? Viime hetken lahjahankintoja pohtiessani törmäsin lahjan antamisen psykologiaa käsittelevään tutkimukseen, josta voi saada hieman apua lahjan valitsemisen vaikeuteen. 11.12.2015 Miten työelämän monimutkaisuudesta luodaan mahdollisuuksia? Keneltäkään ei ole voinut jäädä huomaamatta, että työelämä on murroksessa. Media puhuu aiheesta jatkuvasti ja se on koskettanut jokaista meitä ...