Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt

 

Osaaminen ja tulevaisuuden osaamisen varmistaminen ovat monessa yrityksessä pöydällä juuri nyt. Emme täysin vielä tiedä, kuinka toimintaympäristömme muutos ja teknologian kehitys tulevat vaikuttamaan osaamisvaateisiin. Se mikä toimii nyt, ei välttämättä toimi enää  huomenna. Yksi ratkaisu muuttuvan työelämän osaajapulaan on potentiaali - eli lupaavat talentit - ja heidän tunnistamisensa niin organisaation sisältä kuin rekrytoinneista.

Organisaatiossa 20% henkilöstöstä tuottaa 80%

Potentiaalilla tarkoitetaan henkilöitä, joilla on hyvää tai jopa ylivertaista aikaansaavuutta ja tuottavuutta ennustavia ominaisuuksia. Heillä on kykyä ja halua muuntua uuteen sekä työskennellä epävarmoissa tilanteissa. Oman tehtäväkenttänsä hoitamisen lisäksi potentiaali parantaa ympärillään olevien ihmisten suoritusta.

Potentiaalin menestystekijät

 • Nopeat oivallukset
 • Kyky johtaa itseään ja tulla toimeen muiden kanssa
 • Draivi, kunnianhimo, tuloshakuisuus

Henkilökohtaisten menestystekijöiden lisäksi eri organisaatioissa menestyminen vaatii erilaisia kompetensseja. Strategisista tavoitteista johdetaan tulevaisuudessa tarvittavaa osaamista ja toisella puolella ovat yrityskulttuuri ja arvot, joiden päälle rakennetaan.

Potentiaalia ja tulevaisuuden suoriutumista voi mitata ja arvioida objektiivisesti potentiaalikartoituksella

Kun yrityksen potentiaalikapasiteettia lähdetään kartoittamaan, tulee aluksi tarkastella tämänhetkistä tilannetta. Minkälaisia osaajia meillä on jo nyt? Sen lisäksi potentiaalia voidaan myös rekrytoida. Tällä hetkellä useimmat rekrytoinnit käynnistyvät korvaajamentaliteetilla ja ammatillisen kokemuksen korostaminen rajaa hyviä tekijöitä ulos. Ongelmia seuraa muutoksessa, jolloin organisaatio ei jousta enää uusiin tarpeisiin ja liiketoiminnan kehitys hidastuu.

Milloin potentiaalikartoitus kannattaa?

Kriittisiä murroskohtia, joissa on tärkeää, että oikeat henkilöt ovat tekemässä muutosta:

 • Kun strateginen suunta muuttuu
 • Toimintoja järjestellään uudelleen
 • Yritysostot ja yhdistymiset
 • Työn luonne muuttuu
 • Tavoitellaan vahvaa kasvua tai kansainvälistymistä
 • Mitä on potentiaali ja miksi sitä  kannattaa rekrytoida ja kartoittaa?
 • Mikä ennustaa hyvää suoriutumista ja potentiaalisuutta? 
 • Mitä talentit vaativat organisaatiolta ja miten heidät sitoutetaan?

Sinua voisi kiinnostaa myös 

Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi  - 5 vinkkiä potentiaalin tunnistamiseen esimiehelle >>
Lue lisää palvelusta potentiaalikartoitus >>

 


Tilaa uutiskirje

Kommentit

Jätä vastaus


(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

Captcha-koodi Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.

4.12.2015 Rekrytointitilanteiden 5 tärkeää kysymystä Kun rekrytoit uusia työntekijöitä tiedät varmasti, että koulutus ja kokemus on selvitettävä. Mutta on paljon muitakin asioita, jotka vaikuttavat työntekijän ... 30.11.2015 Menivätkö kykytestit huonosti? Älä menetä yöuniasi. Lukuisat meta-analyysit osoittavat kiistattomasti hyvien kykytestitulosten ennustavan hyvää työ- ja opintomenestystä ainakin nuorilla henkilöillä. Eihän tällaisia testejä siis voi sivuuttaa, eihän? 18.11.2015 Konflikti työyhteisössä on yhä edelleen tabu Kuinka tunnistan konfliktin omassa organisaatiossani tai työyhteisössäni? 13.11.2015 Voihan työelämä! -viikon kootut vinkit työssäjaksamiseen Crescolaiset innostuivat jakamaan omat työhyvinvointivinkkinsä! 16.10.2015 Miten hakijan motivaatiotota voidaan arvioida? Mitä on oikea motivaatio? Entä sopiva määrä sitä, jotta ihmistä menestyisi työssään ja viihtyisi siinä pitkään? 23.9.2015 Viisi vinkkiä projektimaiseen työskentelyyn Projektimainen työskentely on tehokas tapa saada aikaan tuloksia ja tulevaisuudessa myös työmme on muotoutumassa yhä projektimaisempaan suuntaan. 28.8.2015 Voiko intuitiota käyttää rekrytointihaastattelussa - miksi ja miten? Intuitiivisen tiedon arvoa helposti aliarvioidaan tai se unohtuu haastatteluprosessista kokonaan. 30.1.2015 Viisi muistettavaa muutoksessa Yritysten ulkoiset tai sisäiset toimintaympäristöt elävät jatkuvasti. Kilpailija haastaa, lait muuttuvat, globalisaatio aiheuttaa kustannuspaineita, uudet innovaatiot mahdollistavat uusia tuotteita jne. Tästä seuraa tarve muuttua. 9.4.2014 Karsi huonot esimiehet jo haastattelussa Kuinka havaita huonot esimiehet jo haastattelussa? 1.4.2014 Paljonko teillä on aivohukkaa? Millainen aivojen käyttösuhde teillä on? Strategia on verbi. Strategia ei ole paperi tai suunnitelma, vaan strategia on päivittäistä tekemistä, johon kaikki pitää saada mukaan... 24.3.2014 Johda oikein työpaikan kansalaistaitoja Miten joko valita tai kasvattaa aktiivisia, joustavia ja tehokkaita työntekijöitä lienee yhtä vanha kysymys kuin työelämäkin...