REsilienssiä pimenevään syksyyn

Muutosjoustavuus on yksi tämän päivän työelämän keskeisistä menestystekijöistä. Resilienssi, ”muutokseen sopeutumisen kyky korkeaa suorituskykyä ylläpitäen”, on ominaisuus, jota henkilöarvioinneissa yhä useammin uudelta työntekijältä toivotaan. Esimiehet pähkäilevät usein seuraavan kysymyksen kanssa: miten ylläpitää työntekijöiden motivaatiota jatkuvasti muuttuvassa työympäristössä?  Tällöin tärkeäksi nousee kyvykkyys huomioida yksilö omine vahvuuksineen ja kehittämiskohteineen myös muutostilanteissa. Mikä juuri tälle ihmiselle on tärkeää? Miten parhaiten tuen häntä elämään muutoksessa?

Resilienssin voi pilkkoa viiteen ominaisuuteen: positiivinen, keskittynyt, joustava, järjestelmällinen ja proaktiivinen. Esimerkiksi ”näenkö muutokset ja omat mahdollisuuteni myönteisessä valossa vai uhkina? Kykenenkö valitsemaan tärkeimmät prioriteetit muutosmyllerryksen keskellä?” Resilienssi-kyselyn kautta nämä ominaisuudet saadaan näkyviksi henkilökohtaisessa profiilissa. Sen avulla tunnistamme omat vahvuutemme ja kehittymisalueemme kuormittavassa tilanteessa ja ymmärrämme, miksi muutos tuntuu hankalalta. Resilienssi-kyselyn tulokset saadaan näkyväksi myös ryhmätasolla, jolloin tiimille voidaan asettaa yhteisiä tavoitteita.

Jatkuvien keskeytysten ja muutosten äärellä toiveikkuutta herättää, että näitä resilienssi-lihaksia voi harjoittelemalla vahvistaa. Taitojen kehittyessä löydämme tehokkaampia keinoja muutoksen kohtaamiseen, ohjaamme kohdennetummin omaa energiaamme muutoksen hallinnassa ja selviydymme nopeammin vastoinkäymisistä. Esimies voi hyödyntää saamaansa tietoa tukemalla alaisiaan kohdennetusti. Vaikutukset ulottuvat aina organisaatiotasolle asti: muutoskapasiteetti kasvaa ja tuottamaton työskentely vähenee.

Osalle meistä muutos on elämää ylläpitävä voima, joka opettaa kokeilemaan, oppimaan ja pysymään liikkeessä. Osa meistä taas kaipaa selkeyttä, turvallisuutta ja jatkuvuutta työskennelläkseen parhaimmillaan. Koska muutos on jatkuvaa, muun muassa resilienssivalmennuksen avulla on mahdollisuus tukea työntekijöiden sisäistä motivaatiota ja itseluottamusta sekä rakentaa resilientimpää syksyä!

timothy-eberly-HUiNRjXr-bQ-unsplash1.jpg

Crescon resilienssivalmennuksista voit kysyä lisää seniorikonsultiltamme Minnalta:

Minna Varis
Seniorikonsultti
Puh. +358 40 6533 114
minna.varis(at)cresco.fi


Käythän lukemassa myös edellisen blogimme: ORGANISAATION KETTERYYS JA TULOKSELLISUUS EDELLYTTÄVÄT PSYKOLOGISTA TURVALLISUUTTA ja ilmoittaudu samalla 29.10. järjestettävään Webinaariimme ITSEOHJAUTUVAMMAKSI NYT - MIKSI JA MITÄ SE VAATII?


Tilaa uutiskirje

Kommentit

Jätä vastaus


(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)

Captcha-koodi Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.

10.3.2020 Momentous ja bisnespsykologiaan erikoistunut Cresco yhdistyvät – uusi konsulttitalo haastaa johdon kehittämisen palvelut Kevät on tunnetusti kasvun aikaa. Kehitys on ajankohtaista nyt myös meillä, kun ylimmän johdon suorahakuun erikoistunut Momentous ja bisnespsykologian asiantuntijayritys Cresco yhdistyvät. 23.10.2019 Resilienssiä pimenevään syksyyn Muutosjoustavuus on yksi tämän päivän työelämän keskeisistä menestystekijöistä, mutta miten sitä voi kehittää? 15.10.2019 Organisaation ketteryys ja tuloksellisuus edellyttävät psykologista turvallisuutta Aiheesta lisää webinaarissa 29.10, ilmoittaudu mukaan! 1.7.2019 Tiimi suoriutumisen draiverina – miten tukea menestyvää tiimiä Millainen resepti löytyy hyvin suoriutuvan tiimin taustalta? Millaista tukea tiimi tällöin toivoo? 12.2.2019 Tavaton tammikuu ”Mieti rohkeasti, millaiset työrutiinit sinulle sopivat: Olemme usein liiankin varovaisia muuttamaan toimimatonta,” sanoo Paula Louet blogissa. 28.1.2019 Johda hyvinvointia ja suoriutumista tuloksellisesti tunnekokemuksen kautta Työntekijät voivat työskennellä runsaasti monista eri lähtökohdista käsin. Tunnekokemus työstä on avaintekijä sekä suoriutumisen että hyvinvoinnin johtamiseen. 20.3.2018 Organisaatiosi tulevaisuuden osaamista rakennetaan nyt Lue parhaat palat CRESCO30-webinaarista - Tunnista ja rekrytoi potentaali 27.12.2017 Tarvitsemasi osaaminen voi jo piillä organisaatiossasi Tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta työntekijästä kokee, että työnantaja ei tunne työntekijän vahvuuksia. Kuinka tulevaisuuden potentiaali tunnistetaan? 13.10.2017 Onnistuneen rektytoinnin psykologiaa - Tunnista ja vältä ajatusharhat Laura Niemi ja Mikko Puonti kokoontuivat pohtimaan kuinka välttää ajatusharhat rekrytoinnissa. Lue kooste Cresco30-webinaarista. 28.8.2017 Mihin asiantuntijoiden esimiehiä enää tarvitaan? Tarvitaanko esimiestä enää tulevaisuudessa? Korvaako robotti tai jokin tekoälysovellus esimiehen roolin? 6.6.2017 Kesälukemista sadesäälle tai toimistoon Lukijoidemme suosikkiblogit esimies- ja tiimityöstä, rekrytoinneista sekä henkilöarvioinneista luettavaksi toimistoon tai viltin alle.