Hakemusten esikarsinta

hakemusten_esikarsinta.jpg

Yrityksessä on silloin tällöin tilanteita, joissa kaivataan ulkopuolista apua työhakemusten esikarsintaan. Hakemuksia saattaa tulla niin paljon, etteivät aika tai resurssit riitä niihin perusteellisesti tutustumiseen. Hakemusten esikarsinnassa hakemukset käydään systemaattisesti läpi ja arvioidaan ennalta määriteltyjen kriteerien mukaisesti. Hakemusten perusteella hakijat listataan järjestykseen, josta esimiehen on helppo valita parhaat hakijat rekrytointihaastatteluihi.

Hyödyt:

  • rektytoivan esimiehen ajan säästäminen 
  • kustannustehokkuus
  • arviointikriteerien yhdessä läpi käyminen auttaa rektytoivaa esimiestä hahmottamaan rektytoinninn kärkikriteerejä
  • psykologikonsultin tuki tuo rekrytointiprosessiin toisen, psykologiseen osaamiseen pohjautuvan, ammatillisen mielipiteen

Hakemusten esikarsinnan ulkoistaminen vähentää esimiehen työtä ja rekrytointiin saadaan ulkopuolista ja objektiivista näkemystä. Tällöin myös organisaatiopsykologinen näkemys saadaan hyödynnettyä heti rekrytoinnin alusta lähtien ja siirtyminen mahdollisiin soveltuvuusarviointeihin on jouhevaa. Hakijalle hakuprosessi näyttäytyy ammattimaisena luoden samalla hyvää työnantajaimagoa rekrytoivasta yrityksestä.

Karsintakriteerien määrittelyssä voidaan hyödyntää Crescon työanalyysilomaketta, joka helpottaa rekrytoivaa esimiestä suuntamaan ajatteluaan haettavan tehtävän kannalta tärkeisiin näkökulmiin. Mikäli mahdollista, hakemusten esikarsinnassa kannattaa hyödyntää myös poissulkemiskriteeristöä, jotta esimies tai muu hakemuksia läpikäyvä taho kykenee kohdentamaan aikaansa lupaavimpiin hakijoihin.

Psykologitoimisto Cresco tekee niin sovittaessa hakemusten esikarsinnan yhteydessä myös puhelinhaastatteluja, joilla saadaan lisävarmuutta kärkihakijoiden valitsemiseen.  Psykologi voi olla mukana myös rekrytoivan esimiehen omassa haastattelussa tuoden haastatteluihin lisäsyvyyttä.

 

Ota yhteyttä 

 

Hakijalle hakuprosessi näyttäytyy ammattimaisena luoden samalla hyvää työnantajaimagoa rekrytoivasta yrityksestä.

Jätä soittopyyntö 

Juha Laine, Cresco

 

     Crescon yhteyshenkilö:
     Juha Laine | 050 443 1057

 


Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme mukaisen henkilötietojesi käsittelyn, ja että voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse.