Työnohjaus

iso.tyonohjaus.jpg

Milloin työnohjausta tarvitaan?

Työnohjauksessa erilaiset työstä nousevat asiat ja tilanteet käydään läpi tavoitteena esimerkiksi työn laadun paraneminen, muutostilanteiden hallinta tai ammatillinen kasvu. Työnohjauksella voidaan kehittää henkilöstön keskinäistä luottamusta ja voimavarojen löytymistä ja sitä kautta tukea työn mielekkyyttä, hallinnan tunnetta ja työssä jaksamista. Prosessissa omaa työtä ja sen haastaviakin tilanteita tutkitaan ja käsitellään koulutetun työnohjaajan avulla luottamuksellisesti. Työnohjaus on yleensä pidempikestoista, mutta tilanteet ovat aina yksilöllisiä ja työnohjaus lähteekin ohjattavan tarpeesta tai yhdessä määritellyistä tavoitteista.

Kenelle työnohjausta järjestetään?

Työnohjauksen muodot ovat yksilö-, ryhmä- ja työyhteisötyönohjaus ja sitä voidaan pitää niin johto- ja työryhmille kuin yksittäisille johtajille, esimiehille ja työntekijöille. Työnohjaus eroaa valmennuksesta siten, että siinä tietoa tuotetaan yhteistyössä ohjaajan ja työnohjattavan välillä, kun taas valmennuksessa korostuu enemmän tiedon välittäminen.

Mitkä ovat työnohjauksen hyödyt?

Työnohjauksen avulla voidaan kirkastaa yhteistä ymmärrystä organisaation kokonaistilanteesta ja tavoitteista, ja vahvistaa organisaation kyvykkyyttä toimia muutostilanteissa ja -haasteissa. Työnohjauksella voi olla monenlaisia myönteisiä vaikutuksia työilmapiiriin ja työhyvinvointiin ja sitä kautta myös työn tuottavuuteen.

 

Ota yhteyttä 

 

Työnohjauksessa omaa työtä ja sen haastaviakin tilanteita tutkitaan ja käsitellään koulutetun työnohjaajan avulla luottamuksellisesti sekä tavoitteellisesti.

Jätä soittopyyntö 

Juha Laine, Cresco

 

     Crescon yhteyshenkilö:
     Juha Laine | 050 443 1057

 


Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme mukaisen henkilötietojesi käsittelyn, ja että voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse.