kriisikonsultaatio ja yhteistyön vaikeudet

Kriisikonsultaatio_519.jpg

Yhteistyön ongelmien taustalla voi olla monenlaisia syitä, kuten riidat, työyhteisöä koskettava kuolemantapaus tai rikos. Asiantuntijan hyödyntäminen auttaa selkiyttämään tilannetta ja ottamaan tilanteen haltuun

Kriisikonsultaatio:

  • auttaa kriisitilanteen systemaattisessa haltuunotossa
  • vähentää kriisin aiheuttamia vaikutuksia työyhteisöön
  • tarjoaa ammattimaista ulkopuolista näkökulmaa 
  • osallistaa henkilöstöä  tilanteen purkamisessa
  • tukee muutostoimenpiteiden ohjaamisessa ja käytäntöönpanemisessa
  • palauttaa työyhteisön nopeasti normaalitilaan

Ulkopuolisen psykologikonsultin avulla työyhteisön on helpompi purkaa sujuvan yhteistyön esteitä ja sopia yhteisestä toiminnasta. Kohdennettujen toimenpiteiden ja seurannan avulla vaikeuksista voidaan siirtyä eteenpäin kohti tehokasta yhteistoimintaa.

Crescossa työyhteisökonsultaatioissa korostuu luottamuksellisuus, psykologinen asiantuntijuus ja ratkaisukeskeisyys. Tavoitteena on vauhdittaa hallinnan saavuttamista ongelmallisessa tilanteessa tuoden konkreettisia keinoja ja tukea tarvittavien muutosten toteuttamiseen. Työyhteisökonsultaatiota tekevien konsulttien pitkä kokemus työyhteisöjen toiminnan tukemisesta ja ymmärrys yksilöllisistä muutosmekanismeista antavat arvokasta tukea ongelmallisten tilanteiden selvittämiseen ja tarvittavien muutosten toteuttamiseen.

 

Ota yhteyttä 

 

Ulkopuolisen psykologikonsultin avulla työyhteisön on helpompi purkaa sujuvan yhteistyön esteitä ja sopia yhteisestä toiminnasta.

Jätä soittopyyntö 

Juha Laine, Cresco

 

     Crescon yhteyshenkilö:
     Juha Laine | 050 443 1057

 


Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme mukaisen henkilötietojesi käsittelyn, ja että voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse.